Hopp til innholdet

BB fôrspreder

BB forspreder

BB eller “Big Balls” beskriver løsningen på sprederlagrene med ekstra store kuler. Denne unike løsningen gir fôrsprederen  lang levetid under røffe forhold

 Mer en 20000 spredere har blitt levert fram til nå, til fornøyde kunder i Norge, Skottland og Færøyene, siden den første ble satt i drift i 2014.

 Mindre støv og knus av fôr på luftfôringsanlegg fordi sprederen roterer lettere enn andre spredere på markedet.  Designet for være lett å vedlikeholde og krever ingen smøring under bruk. Med konet overgang fra fôrslange passer sprederen til alle godstykkelser for 90mm fôrslanger .

 

 Sprederen er designet spesielt for å tåle daglig rengjøring av fôringsslanger med vann under trykk. Og uten at rengjøringen av foringsanlegg fyller lagerhus og kulelager med fôrstøv og fiskeolje som kan reduserer rotasjonen og øker energibruken på fôringsanlegget over tid. Sprederen  rotere lett rundt, enten den er ny eller har vert i brukt en stund.

Vi har også utviklet i lag med en kunde en unik løsning for å fange opp stålstussen og stålklemmen før de faller i sjøen om ståltuten løsner. Ståltuten fanges da opp av tauet og kan festes på sprederen igjen så snart som mulig. Uten bruk av dykker eller ROV. 

Sprederen kan leveres med firkantet eller sekskantet flottør.  Begge utgavene er flate i bunnen og vil gli lett over annet utstyr i merden. Flottører er produsert i PE-plast og har en lav vekt for enkelt håndtering. Flottørene er produsert med to flytekammer. Begge utgavene egner seg for værharde lokaliteter.  Firkantflottøren måler 175 X 140cm og sekskantflottøren måler 210 x 210cm

Våre sprederelager kan også brukes på eldre flottører fra andre leverandører.